Leerlingen van groep 8 op het gymnasium

Afgelopen week hadden we twee succesvolle open avonden voor leerlingen die geïnteresseerd zijn in het Ignatius. Er stond op vrijdag zelfs een enorme rij om de school heen te wachten totdat ze naar binnen konden. Maar er zijn ook leerlingen uit groep 8 die al het hele jaar wekelijks een les volgen op het gymnasium. Afgelopen week gingen ze naar het H*artmuseum.

Sinds vorig schooljaar komt een groep leerlingen uit groep 8 van verschillende Amsterdamse basisscholen elke woensdag middag naar onze school om alvast te proeven aan het gymnasium. Ze leren dan onder andere over de klassieke oudheid. De leerlingen komen 15 keer naar het Ignatius en gaan daarna nog 15 keer naar het Vossiusgymnasium. Dit jaar sloten we de lessenreek op het Ignatius af met een bezoek aan de tentoonstelling over Julius Caesar in het H*artmuseum. De rondleiding was mooi afgestemd op de doelgroep (wat kun je allemaal doen met een gymnasium? , de klassieke oudheid komt overal terug!). De leerlingen vonden het boeiend (vooral hoe JC aan zijn einde kwam, al wisten ze dat eigenlijk al), het was een waardige afsluiting.


Terug
Media
  • Museum excursie 2 Hartmuseum

In dit menu

Laatste nieuwsGIJS VAN AMSTEL - 24, 25 en 26 april 2024 - AULA IGNATIUS

Lees meer

Volg het Ignatius op Instagram!

OnzeAmbitie

Werken aan ontwikkeling vanuit waarderend perspectief. Ruimte bieden aan talent en creativiteit. Samen onderzoekend aan de slag met een open houding en oog voor elkaar en de wereld.
Bekijk onze missie & visie
Nieuwsgierig, zelfstandig, verantwoordelijk
Je leert bij ons hoe je moet leren
De klassieke vorming is ons uitgangspunt
Onze leerlingen en docenten zijn actief én leergierig
We geven je de kans om uit te blinken
Je krijgt onderwijs op hoog niveau
We betrekken leerlingen & ouders via klankbordgesprekken
Je krijgt veel persoonlijke aandacht
We geloven in samenwerken
We maken ruimte voor studiereizen en buitenlesactiviteiten
We bereiden je voor op de maatschappij
Er is ruimte voor individuele groei