Klimaattop op IG

In Glasgow vindt momenteel de klimaattop van Verenigde Naties plaats. Doen landen genoeg om klimaatverandering tegen te gaan? Welke afspraken moeten worden gemaakt? 

 

25 leerlingen uit de 4e en 5e klas hebben de afgelopen twee maanden de caput VN Klimaatconferentie 2021 gevolgd. Zij hebben allemaal een individuele bijdrage (een BIMO) aan de conferentie bedacht en vormgegeven. Een leerling die Economie interessant vindt, bedacht een systeem waarin burgers 'co2-rechten' onderling verhandelen. Een andere leerling, bioloog in de dop, maakte overlijdensadvertenties van diersoorten die op dit moment op uitsterven staan. Nog een andere stelde een brief op waarin hij pleitte voor een vlees-vrije dag in de schoolkantine. En zo nog 22 andere bijdragen.  

  

Donderdag 28 oktober hebben de leerlingen hun bijdrage tentoongesteld in de aula. De leider van de Nederlandse delegatie in Glasgow, Bastiaan Hassing, en de VN-jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling, Aiofe Fleming, namen de bijdragen officieel in ontvangst en gingen met de leerlingen in gesprek 

Terug
Media
  • conferentie glascow 2

In dit menu

Laatste nieuws“Mijn leraar is de moordenaar”

X8-module klas 1
Lees meer

OnzeAmbitie

Werken aan ontwikkeling vanuit waarderend perspectief. Ruimte bieden aan talent en creativiteit. Samen onderzoekend aan de slag met een open houding en oog voor elkaar en de wereld.
Bekijk onze missie & visie
Nieuwsgierig, zelfstandig, verantwoordelijk
Je leert bij ons hoe je moet leren
De klassieke vorming is ons uitgangspunt
Onze leerlingen en docenten zijn actief én leergierig
We geven je de kans om uit te blinken
Je krijgt onderwijs op hoog niveau
We betrekken leerlingen & ouders via klankbordgesprekken
Je krijgt veel persoonlijke aandacht
We geloven in samenwerken
We maken ruimte voor studiereizen en buitenlesactiviteiten
We bereiden je voor op de maatschappij
Er is ruimte voor individuele groei