We zijn begonnen!Gespannen gezichten, een opgewonden sfeer: op de eerste schooldag van klas 1. Alle nieuwe leerlingen werden in de aula welkom geheten door de rector.

Ze volgden daarna een gevarieerd kennismakingsprogramma, met muziekles, een speurtocht, een ict-les, uitleg over het gebruik van een agenda, en een creatieve opdracht ‘klassen T-shirt bewerken’. Zo leerden de deelnemers hun weg te vinden in het gebouw en maakten nieuwe vrienden.

De leerlingen maakten op meerdere vlakken kennis met onze school. Hoe gaat het er eigenlijk allemaal aan toe bij het Ignatius? Welke afspraken zijn er? Waar moet je je fiets stallen? Etcetera. En dat in coronatijden…  De mentoren waren dan ook al in alle vroegte druk met de voorbereiding. 

Dag 2: sport & spel

Op dag 2 stonden de thema’s sporten en samenwerken op het programma. Alle klassen vertrokken onder begeleiding van mentor en co-mentoren naar het sportveld. Onderweg was er aandacht voor alle spannende punten in de route, zodat iedereen weet hoe je veilig naar het sportveld kan fietsen.

Op het sportveld lagen spannende spellen klaar voor de leerlingen: heliumstick, mijnenveld, wandelend spinnenweb en rits … om maar wat te noemen. Bij alle deze opdrachten gaat het om goed samenwerken, om te kunnen slagen in het spel. Het speelveld oogde als een kleurig geheel vol actieve leerlingen in hun rode oranje of groene t-shirts.

Dag 3: De klassieken

De laatste kennismakingsdag stond in het teken van de klassieken. Zes verschillende speurtochten door de klassieke buurt zorgden ervoor dat de leerlingen in kleinere groepjes kennis konden maken met goden, godinnen en helden.

De informatie die ze tijdens de speurtocht verzamelden, deelden ze daarna met de anderen uit de klas, waardoor alle opdrachten goed gemaakt konden worden. Tot slot zijn alle leerlingen langs de schoolfotograaf geweest. De foto’s zijn over enkele weken beschikbaar.

Wij kijken terug op drie mooie dagen waarin wij goed kennis hebben kunnen maken met onze nieuwe Ignatianen en zij met elkaar.

Op naar maandag!
Als de lessen voor klas 1 starten (volgens het rooster in Zermelo).Terug
Media
  • Kennismaking-klas-1-2020
  • Kennismaking-klas-1-ict
  • kennismaking-klas-1-nws_450bx680h
  • klas1-klassieken
  • klas1_klassieken
  • klas1-rood
  • klas1-groen
  • klas1-blauw
  • klas1-oranje

In dit menu

Laatste nieuwsKorte films van klas 4 en klas 5

Lees meer

Volg het Ignatius op Instagram!

OnzeAmbitie

Werken aan ontwikkeling vanuit waarderend perspectief. Ruimte bieden aan talent en creativiteit. Samen onderzoekend aan de slag met een open houding en oog voor elkaar en de wereld.
Bekijk onze missie & visie
Nieuwsgierig, zelfstandig, verantwoordelijk
Je leert bij ons hoe je moet leren
De klassieke vorming is ons uitgangspunt
Onze leerlingen en docenten zijn actief én leergierig
We geven je de kans om uit te blinken
Je krijgt onderwijs op hoog niveau
We betrekken leerlingen & ouders via klankbordgesprekken
Je krijgt veel persoonlijke aandacht
We geloven in samenwerken
We maken ruimte voor studiereizen en buitenlesactiviteiten
We bereiden je voor op de maatschappij
Er is ruimte voor individuele groei