Klas 4 naar Den HaagBegin maart bezocht klas 4 de hofstad. ’s Ochtends werd de groep gesplitst: de leerlingen geschiedenis bezochten een tentoonstelling over de Surinaamse verzetsheld Anton de Kom in het Nationaal Archief, de leerlingen tekenen gingen naar het Mauritshuis en de overige leerlingen volgden een programma rond de Tweede Kamer. Alle leerlingen bezochten vervolgens de Tweede Kamer als onderdeel van het vak maatschappijleer.

Oefenen in politiek bedrijven

Een groepje leerlingen ging debatteren over de stelling 'De vrije verkoop van vuurwerk moet worden verboden'. In de nagebootste Tweede Kamer-debatzaal werden ze verdeeld over fictieve partijen. Deze partijen namen het op tegen elkaar en tegen leerlingen van de mbo-opleiding 'Juridisch-administratief dienstverlener' uit Zuidoost.

Andere activiteiten waren o.a. een politieke sketch in het Spui Theater, een bezoek aan de Eerste Kamer vergaderzaal, een bezoek aan de Ridderzaal, en een speurtocht over het Binnenhof. Wie op het juiste moment in de vergaderzaal van de Tweede Kamer was, zag een debat tussen kamerleden of zelfs een stemming in een bijna voltallige Tweede Kamer, over de vluchtelingenkwestie in Griekenland.

Het bezoek aan de vergaderzaal was voor iedereen een belevenis. Sommigen beschreven het als indrukwekkend, alleen al om op die plek te zijn.
Terug
Media
  • DenHaag-nwsbericht_450bx680h
  • IMG_1651-web
  • IMG_1649-web
  • IMG_1645-web
  • demos-debat-web
  • demos-ridderzaal-web

In dit menu

Laatste nieuwsKlas 4 naar Den Haag

Begin maart ging klas 4 naar de hofstad: een dag vol activiteiten die door veel leerlingen indrukwekkend werd genoemd.
Lees meer

OnzeAmbitie

Werken aan ontwikkeling vanuit waarderend perspectief. Ruimte bieden aan talent en creativiteit. Samen onderzoekend aan de slag met een open houding en oog voor elkaar en de wereld.
Bekijk onze missie & visie
Nieuwsgierig, zelfstandig, verantwoordelijk
Je leert bij ons hoe je moet leren
De klassieke vorming is ons uitgangspunt
Onze leerlingen en docenten zijn actief én leergierig
We geven je de kans om uit te blinken
Je krijgt onderwijs op hoog niveau
We betrekken leerlingen & ouders via klankbordgesprekken
Je krijgt veel persoonlijke aandacht
We geloven in samenwerken
We maken ruimte voor studiereizen en buitenlesactiviteiten
We bereiden je voor op de maatschappij
Er is ruimte voor individuele groei