Mijn leraar is de moordenaarLeerlingen van de eerste klassen zijn in het kader van het vak X8 op het moment druk met de module ‘Mijn leraar is de Moordenaar’, waarbij een denkbeeldige moord op professionele wijze opgelost moet worden.

Spannend, ondernemend en leerzaam

Na het nieuws van de moord op de stagiaire Carola van Wijlen, zijn alle 1e klassen ingeschakeld om deze vreselijke gebeurtenis op te lossen. Gewapend met politiebadges, vergrootglazen en een hoge onderzoeksmentaliteit is de jacht naar de moordenaar in volle gang. De leerlingen voeren diverse onderzoeken uit om de juiste leraar als dader aan te wijzen. Spannend, ondernemend en leerzaam.

Leerlingen Ediah en Lieve uit klas 1C vertellen: 'We hebben al geleerd wat een lijkschouwing is, hoe je delen van een vingerafdruk kunt onderscheiden, en hoe je haarsoorten kunt herkennen. Elke les is heel leuk en interessant. Aan het eind van elke les valt er steeds één verdachte af, die Carola sowieso niet heeft vermoord. Soms vallen er ook meerdere verdachten af. Zo komen we steeds iets dichter bij de oplossing.'

X8 – ondernemend beta-onderwijs

Exact (X8) is een beta onderbouwvak waarbinnen de leerlingen beta-breed actuele onderwerpen voorgeschoteld krijgen als modules. Elke module behandelt een ander thema, in een mix van vakken en dus niet gericht op één vak. Er zijn 4 modules per jaar voor klas 1 t/m 3. Modules die in de eerste klas voorbij komen zijn: Technisch Tekenen, Mijn leraar is de moordenaar, Meten en Wegen, Leren met je Hersenen.
Terug
Media
  • Foto7-Vezels-van-plaats-delict
  • Foto6-Vingerafdrukken-onderzocht
  • Foto5-Sporenonderzoek
  • Foto4-Sectierapport
  • Foto3-Bewijsmateriaal-in-de-WiBi-gang
  • Foto2-Leerling-medewerker-politie-Amstelland
  • Foto1-Leerlingen-met-politiebadges
  • Foto3-Bewijsmateriaal-in-de-WiBi-gang-nwsbericht

In dit menu

Laatste nieuwsKorte films van klas 4 en klas 5

Lees meer

Volg het Ignatius op Instagram!

OnzeAmbitie

Werken aan ontwikkeling vanuit waarderend perspectief. Ruimte bieden aan talent en creativiteit. Samen onderzoekend aan de slag met een open houding en oog voor elkaar en de wereld.
Bekijk onze missie & visie
Nieuwsgierig, zelfstandig, verantwoordelijk
Je leert bij ons hoe je moet leren
De klassieke vorming is ons uitgangspunt
Onze leerlingen en docenten zijn actief én leergierig
We geven je de kans om uit te blinken
Je krijgt onderwijs op hoog niveau
We betrekken leerlingen & ouders via klankbordgesprekken
Je krijgt veel persoonlijke aandacht
We geloven in samenwerken
We maken ruimte voor studiereizen en buitenlesactiviteiten
We bereiden je voor op de maatschappij
Er is ruimte voor individuele groei