Filmproject plasticprobleemKylian en Joël uit klas 1B hebben met hun geweldige promotiefilm over Amsterdam als schone en zwerfplasticvrije stad de Amsterdamse filmwedstrijd ‘De schone stad’ gewonnen. Hun promotiefilm is vertoond op het IDFA (Internationaal Documentaire Festival Amsterdam). Daarnaast brachten ze een bezoek aan het IDFA en ontvingen een grote taart voor de hele klas.

De huldiging

In de laatste week van het festival bezocht klas 1B het IDFA om gehuldigd te worden voor het winnen van het filmproject. De leerlingen werden feestelijke ontvangen en zowel wethouder Marieke van Doorninck (Duurzaamheid) als de directeur van het IDFA hield een lovende toespraak. Als klap op de vuurpijl werden Kylian en Joël ook nog eens geïnterviewd door AT5.

Uitdagend filmproject

Het project was een samenwerking tussen het IDFA, de Gemeente Amsterdam en De Frisse Blik, een stichting die educatieve projecten organiseert op het gebied van non-fictie-film en mediawijsheid. De deelnemende klassen kwamen van diverse middelbare scholen uit verschillende stadsdelen van Amsterdam. Allen maakten promotiefilms over de impact van een schone stad, met als doel jongeren bewust te maken hoe zij zelf een bijdrage kunnen leveren aan een schone stad.

Het resultaat: meer dan 100 animaties, reportages, vlogs en mini-docu’s over recycling, plastic afval en het milieu! De deelnemende scholen konden stemmen voor het beste filmpje en kozen de film van Joël en Kylian als winnaar. Ook het filmpje van Evy, Kaitlyn en Anna uit 1E zat in de top 15 van finalisten.

Bekijk het winnende filmpje en de andere finalisten

Terug
Media
  • Klas-taart
  • Taart-aansnijden
  • Interview-AT5
  • Winnaars
  • Groepsfoto
  • Interview
  • Taart
  • idfa-winnaars_450bx680h

In dit menu

Laatste nieuwsKorte films van klas 4 en klas 5

Lees meer

Volg het Ignatius op Instagram!

OnzeAmbitie

Werken aan ontwikkeling vanuit waarderend perspectief. Ruimte bieden aan talent en creativiteit. Samen onderzoekend aan de slag met een open houding en oog voor elkaar en de wereld.
Bekijk onze missie & visie
Nieuwsgierig, zelfstandig, verantwoordelijk
Je leert bij ons hoe je moet leren
De klassieke vorming is ons uitgangspunt
Onze leerlingen en docenten zijn actief én leergierig
We geven je de kans om uit te blinken
Je krijgt onderwijs op hoog niveau
We betrekken leerlingen & ouders via klankbordgesprekken
Je krijgt veel persoonlijke aandacht
We geloven in samenwerken
We maken ruimte voor studiereizen en buitenlesactiviteiten
We bereiden je voor op de maatschappij
Er is ruimte voor individuele groei