Oudercursus Latijn van startHeel wat ouders hebben zich weer opgegeven voor de speciale oudercursus Latijn voor beginners, om hun kennis op te frissen of kennis te maken met de klassieke taal. Want hoe zat het ook weer met die vervoegingen? En hoe klinkt die taal eigenlijk? Ook de cultuur en geschiedenis van het oude Rome komen aan bod. Handig om je kind te kunnen helpen met huiswerk Latijn, of gewoon leuk om te volgen voor jezelf!

Oud-cursist Sandra: ‘Vier weken lang zijn we onder de bezielende leiding van mevrouw Shaya, ondergedompeld in de wondere wereld van het ‘Latijn’, hebben we kennis gemaakt met de ongelooflijke rijkdom van de taal en een voorproefje gekregen van de schat aan verhalen.’

Oud-cursist Iris: ‘Mooi hoe we met z’n allen door een fase van verwarring en dit-leer-ik-nooit gingen, om vervolgens een heel verhaal zomaar te kunnen vertalen! Geweldig.

Het gaat om een avondcursus, bestaand uit 4 lessen die op elkaar aansluiten. De cursus wordt gegeven door Jacqueline Shaya, lerares Latijn. Alle geïnteresseerde (groot)ouders kunnen meedoen; je hoeft geen basiskennis Latijn te hebben. Helaas is de komende cursus van september al volgeboekt, maar mogelijk volgt er nog een tweede cursus Latijn dit najaar (houd de website in de gaten). Voorjaar 2020 zijn de oudercursussen klassieke cultuur en Grieks te volgen.

Bekijk alle informatie >> 


Terug
Media
  • Doryphoros2

In dit menu

AgendaBelangrijke data

Geen gebeurtenissen om weer te geven.

Laatste nieuwsIG op Schier

Schiermonnikoog
Lees meer

OnzeAmbitie

Werken aan ontwikkeling vanuit waarderend perspectief. Ruimte bieden aan talent en creativiteit. Samen onderzoekend aan de slag met een open houding en oog voor elkaar en de wereld.
Bekijk onze missie & visie
Nieuwsgierig, zelfstandig, verantwoordelijk
Je leert bij ons hoe je moet leren
De klassieke vorming is ons uitgangspunt
Onze leerlingen en docenten zijn actief én leergierig
We geven je de kans om uit te blinken
Je krijgt onderwijs op hoog niveau
We betrekken leerlingen & ouders via klankbordgesprekken
Je krijgt veel persoonlijke aandacht
We geloven in samenwerken
We maken ruimte voor studiereizen en buitenlesactiviteiten
We bereiden je voor op de maatschappij
Er is ruimte voor individuele groei