De kunst van het overtuigenJE hebt een geweldig plan en wilt iemand anders ervan overtuigen. Bij de debatclub leer je hoe je dat doet. 


De debatclub
Bij de debatclub discussieer je over actuele maatschappelijke zaken of ethische dilemma’s. Je maakt er kennis met alles wat bij debatteren hoort: spelregels, inhoud (argumentatie, beleid, drogredenen), ordening, verwoording (spreekwoorden, humor), presentatie (non-verbale communicatie) en teamwork.

Deze vaardigheden komen je later van pas, als je studeert of werkt. En het is ook handig alvast te oefenen met debatteren voor je schoolexamen.

Spannende wedstrijd
Wist je dat onze debatclub meedoet aan landelijke wedstrijden? We staan bekend als een geduchte tegenstander en bereiken vaak hoge plaatsen in het klassement. 

Op dit moment zitten we midden in het jaarlijkse NK Debatteren voor scholieren. We deden mee met de tweede voorronde, die in Gorinchem plaatsvond. Onze teamleden (Daniël van der Korst, Camiel Meijer, Robin Bakker, Christa Snellenberg en Ehsan Razaghi) moesten er moeilijke stellingen verdedigen en zelfs stellingen waarop ze zich niet hadden voorbereid. Mirte Brouwer trad op als leerling-jurylid. We werden vierde en de deelnemers kregen complimenten voor hun overtuigingskracht en charme. Een mooi resultaat, zeker gezien de ongunstige loting qua stellingen en posities. 

De finale nadert
Onze teamleden horen binnenkort wat de stellingen worden op de finaledag (26 januari 2019). Zodra deze bekend zijn, gaan ze aan de slag met de inhoudelijke voorbereiding. Zal het hen lukken om het Haarlemse Mendelcollege van de troon te stoten? Dan evenaren ze de prestatie uit schooljaar 2004-2005, toen Bram Knegt, Josse Klijnsma en Jan Rotmans namens onze school de beker in ontvangst mochten nemen. We duimen dat het goed gaat, de kansen voor het Ignatius zijn goed! 

Jij bent ook welkom
Er zitten nu zestien leerlingen uit klas 5 en 6 in de debatclub. Wil je ook toetreden, meld je dan aan bij dhr. De Vries. Iedereen kan meedoen. Je moet open staan voor wat er in de wereld gebeurt, maar het is niet erg als je verlegen bent of nog niet zo welbespraakt. Juist dan kun je veel leren.

We wensen het debatteam veel succes in januari!

Terug
Media
  • 2e-ronde-NK-Debatteren-nov-2018_1
  • 2e-ronde-NK-Debatteren-nov-2018_2
  • 2e-ronde-NK-Debatteren-nov-2018_3
  • 2e-ronde-NK-Debatteren-nov-2018_4
  • 2e-ronde-NK-Debatteren-nov-2018_5

In dit menu

Laatste nieuwsKorte films van klas 4 en klas 5

Lees meer

Volg het Ignatius op Instagram!

OnzeAmbitie

Werken aan ontwikkeling vanuit waarderend perspectief. Ruimte bieden aan talent en creativiteit. Samen onderzoekend aan de slag met een open houding en oog voor elkaar en de wereld.
Bekijk onze missie & visie
Nieuwsgierig, zelfstandig, verantwoordelijk
Je leert bij ons hoe je moet leren
De klassieke vorming is ons uitgangspunt
Onze leerlingen en docenten zijn actief én leergierig
We geven je de kans om uit te blinken
Je krijgt onderwijs op hoog niveau
We betrekken leerlingen & ouders via klankbordgesprekken
Je krijgt veel persoonlijke aandacht
We geloven in samenwerken
We maken ruimte voor studiereizen en buitenlesactiviteiten
We bereiden je voor op de maatschappij
Er is ruimte voor individuele groei