Bonjour Paris!

Ignatius_Parijs 2018_rondleiding Louvre

Van 26 tot en met 28 september gingen de zesde klassen Frans op excursie naar Parijs.

 
Vroeg op
’s Ochtends om 07.50 uur stond de hele groep al paraat voor de toegangspoortjes op station Amsterdam CS. Titia was zelfs in het bezit van een bijzondere verjaardagstraktatie: feestelijke champagne 0%. Hiermee luidde ze haar achttiende verjaardag in, terwijl de trein met meer dan 300 km/h doorraasde naar Paris Nord – waar de zon al krachtig scheen: het kon niet beter.

Dag één
De eerste bestemming was ook meteen een (letterlijk) hoogtepunt: la Tour Eiffel, tweede etage. Vanaf Trocadéro een adembenemend gezicht en bij het beklimmen een formidabel uitzicht over de stad en alle monumenten en musea die we nog gingen zien. Al aardig hongerig na deze klim volgde een picknick op het Champ de Mars en een wandeling langs de Seine richting Musée d’Orsay, dat helaas gesloten bleek. Niet getreurd, want het programma werd aangepast en voortgezet met een wandeling naar het Quartier Latin (eten in groepjes). Een Franse rapper bracht hier bij de Fontaine St. Michel zowaar Kenny B, Lil’Kleine en André Hazes junior ten gehore - een vreemde gewaarwording, zo Hollands midden in Parijs. Maar wat een sfeertje, met de leerlingen, meerappend, -dansend en -zingend bij de fontein op zo’n prachtige avond! Vervolgens gingen we naar de Sacré Coeur en Montmartre voor een heuse Paris-by-night Expérience, wat sommigen de allermooiste ervaring van de reis vonden. Na al deze wandelingen en indrukken was het snel stil in het hotel.  

Dag twee
Dag twee startte met een rondleiding in het Louvre: de perfecte demonstratie van hoe goed iedereen zich in de klas voorbereid had. We kregen hiervoor zelfs een compliment van de gids! De leerlingen verspreidden zich daarna in groepjes door de Joodse wijk Marais, waar gezellig werd gegeten en geshopt. Om 16.00 uur verzamelden we ons voor de Notre Dame, waarna we de kathedraal bezochten en een wandeltocht maakten over het historische Île de la Cité, waar de stad ontstond. Bij het traditionele restaraunt le “Bouillon” Chartier kwam iedereen weer op krachten voor het vervolg: een wandeling vanaf Concorde over de Champs-Elysées en een beklimming van de Arc de Triomphe met prachtig uitzicht over de stad, de verlichte Eiffeltoren en de Boulevards onder een opkomende rode maan. Heel bijzonder! Laat op de avond gingen we tevreden en moe terug naar het hotel in La Villette. 

Dag drie
Vrijdag begon met het bezoek aan het Musée d’Orsay, waar alle impressionisten hadden moeten hangen. Jammer genoeg was het museum aan het verbouwen, was Dégas uitgeleend en hing hét topstuk van Manet toevallig net die dag in het depot − wat een pech. Na een lunch in de stad op eigen gelegenheid verzamelden we ons op tijd voor de terugreis vanaf Gare du Nord. Behalve wat voetblaren is eigenlijk alles goed gegaan. De sfeer in de trein was uitgelaten vrolijk en iedereen heeft een fijne en leerzame reis gehad.

Met dank aan de begeleiders: Peter Boschman, Frans Thijssen en Rixt Wijnschenk.

Terug
Media
  • Ignatius_Parijs-2018_begeleiders
  • Ignatius_Parijs-2018_groepsfoto
  • Ignatius_Parijs-2018_Louvre-piramide
  • Ignatius_Parijs-2018_metro-Louvre
  • Ignatius_Parijs-2018_overstappen-Nation
  • Ignatius_Parijs-2018_overstappen-Pigalle
  • Ignatius_Parijs-2018_rondleiding-Louvre
  • Ignatius_Parijs-2018_rondleiding-Louvre-2
  • Ignatius_Parijs-2018_Sacre-Coeur

In dit menu

Laatste nieuwsKorte films van klas 4 en klas 5

Lees meer

Volg het Ignatius op Instagram!

OnzeAmbitie

Werken aan ontwikkeling vanuit waarderend perspectief. Ruimte bieden aan talent en creativiteit. Samen onderzoekend aan de slag met een open houding en oog voor elkaar en de wereld.
Bekijk onze missie & visie
Nieuwsgierig, zelfstandig, verantwoordelijk
Je leert bij ons hoe je moet leren
De klassieke vorming is ons uitgangspunt
Onze leerlingen en docenten zijn actief én leergierig
We geven je de kans om uit te blinken
Je krijgt onderwijs op hoog niveau
We betrekken leerlingen & ouders via klankbordgesprekken
Je krijgt veel persoonlijke aandacht
We geloven in samenwerken
We maken ruimte voor studiereizen en buitenlesactiviteiten
We bereiden je voor op de maatschappij
Er is ruimte voor individuele groei