Een schonere stad

filmpje klas 1B St. Ignatiusgymnasium

Namens onze school heeft klas 1D meegedaan aan het project 'Amsterdam Schone Stad'. Stem nu op hun filmpje!


Waarom belangrijk?
Als een stad schoon is, heeft dat meteen effect op de mensen die er wonen. Zwerfafval is slecht voor het milieu. En wijken en straten voelen nu eenmaal fijner als ze opgeruimd en schoon zijn. Daardoor ontstaat er direct een andere sfeer.

Andere mentaliteit
Om de stad Amsterdam schoon te krijgen en te houden, moet de mentaliteit van de bewoners en gebruikers veranderen. Jongeren kunnen als toekomstige gebruikers het goede voorbeeld geven. 

Filmpjes
Daarom is per stadsdeel aan één school gevraagd om een filmpje te maken over dit onderwerp. Samen met De Frisse Blik hebben de leerlingen van 1D van het Ignatius besproken wat we nu eigenlijk verstaan onder een ‘schone stad’. Daarna hebben ze in duo’s aan de opdracht gewerkt. Het filmpje van Aleid en Micky werd uitgekozen om mee te dingen naar de prijs.
 
Stem je ook?
Via Schoon Amsterdam kun je je stem uitbrengen op de inzending van klas 1D. Vergeet dit niet, want het filmpje maakt kans om tijdens het filmfestival Cinekid getoond te worden. Stem wel vóór 12 oktober, want op die dag wordt de winnende school verrast met het bezoek van een bekende Nederlander!

Terug
Media
  • Schone-stad_filmpje-klas-1D_St.-Ignatiusgymnasium_2018

In dit menu

Laatste nieuwsLancering Cansat door Tilius

Vrijdag 22 maart was letterlijk het hoogtepunt voor het Cansat-team Tilius bestaande uit Pedro, Luan, Idse, Milena, Marnix, Oscar. Ondergetekende (a.k.a. Indiana Jones) had de eer dit grotendeels ...
Lees meer

Volg het Ignatius op Instagram!

OnzeAmbitie

Werken aan ontwikkeling vanuit waarderend perspectief. Ruimte bieden aan talent en creativiteit. Samen onderzoekend aan de slag met een open houding en oog voor elkaar en de wereld.
Bekijk onze missie & visie
Nieuwsgierig, zelfstandig, verantwoordelijk
Je leert bij ons hoe je moet leren
De klassieke vorming is ons uitgangspunt
Onze leerlingen en docenten zijn actief én leergierig
We geven je de kans om uit te blinken
Je krijgt onderwijs op hoog niveau
We betrekken leerlingen & ouders via klankbordgesprekken
Je krijgt veel persoonlijke aandacht
We geloven in samenwerken
We maken ruimte voor studiereizen en buitenlesactiviteiten
We bereiden je voor op de maatschappij
Er is ruimte voor individuele groei