Artikelbeheer

NLT Minisymposium “Wetenschap en Verder”

 De NLT leerlingen van dit jaar hebben zich bezig gehouden met een wetenschapsproject in samenwerking met vier scholen. Binnen dit project laten we de leerlingen kennis maken met diverse wetenschappers en interviewen ze een onderzoeker. Daaropvolgend schrijven ze een vervolgonderzoek gekoppeld aan het wetenschappelijk onderzoek van de geïnterviewde.

 

Afgelopen dinsdag 8 juni hebben alle leerlingen hun vervolgonderzoek gepresenteerd op het Ijburg College aan een commissie bestaande uit leerlingen en docenten. Onze bèta helden bonden de strijd aan met leerlingen van De Vinse School, Damstede Lyceum en Het Ijburg College om een symbolische bedrag van 500.000 euro te bemachtigen.

 

En jawel, we kunnen vol trots melden dat een viertal 4e klas leerlingen (Sandy Boutros, Loïs Brinkman, Amitai Kater. Theodore Tsim) de subsidie hebben weten binnen te halen. Met een prachtige en originele presentatie “Social media: to use or not to use?” werd hun vervolgonderzoek als beste gekozen uit een reeks van diverse voorstellen.

 

Namens de NLT commissie,
Luc van Tienen
Terug
Media
  • Schermafbeelding 2021-06-14 102541