Artikelbeheer

Symbolische subsidieHoe schrijf je een projectvoorstel gebaseerd op een bestaand Natuur Wetenschappelijk onderzoek? Met deze vraag gingen 5e klassers van drie scholen aan de slag voor het vak Natuur, Leven & Technologie (NLT).

De leerlingen werden uitgedaagd door de Vrije Universiteit (VU) via het project 'Wetenschap en verder...'. Een symbolische subsidie van 500.000 euro werd hen in het vooruitzicht gesteld voor het beste voorstel. De jacht naar deze symbolische geldprijs begon bij het interviewen van een wetenschapper. Naar aanleiding van dit interview bedachten de leerlingen een vervolgonderzoek dat aansluit bij het onderzoek van de wetenschapper.

Prikkelend projectvoorstel

De meest fascinerende onderzoeksvoorstellen werden gepresenteerd tijdens een symposium op de VU. Vier leerlingen van het Ignatius presenteerden een prachtig projectvoorstel over ‘Accretieschijven rond zwarte gaten’. ‘Indrukwekkend, goed beschreven en prikkelend’, aldus de jury. Zij wonnen hiermee dan ook de jacht naar de symbolische subsidie van 500.000 euro. 

Gefeliciteerd Derk Staats, Joost van Asperen, Jens Wieringa en Sil Barendregt met dit prachtig resultaat!

Media
  • Ignatius-leerlingen-ontvangen-prijs
  • Ignatius-leerlingen-wedstrijd-voorstel-wetenschapsproject-VU 1
  • Ignatius-leerlingen-wedstrijd-voorstel-wetenschapsproject-VU 2
  • Ignatius-leerlingen-wedstrijd-voorstel-wetenschapsproject-VU 3
  • Ignatius-leerlingen-ontvangen-prijs-450x238px