In dit menu

Paarse Vrijdag

Paarse Vrijdag algemeen

Op de tweede vrijdag van december is het in heel Nederland Paarse Vrijdag. Paarse Vrijdag is een initiatief dat is overgewaaid vanuit Canada, waar de dag in het leven is geroepen om het pesten van jongeren, die niet-hetero zijn, tegen te gaan. De kleur paars is gekozen omdat die kleur in de regenboogvlag voor de ‘spirit’ (geest) staat.
 
Paarse Vrijdag op het Ignatius

Sinds 2014 doet ook het Ignatius mee aan Paarse Vrijdag. Op deze dag vieren wij acceptatie en tolerantie en staan we er gezamenlijk bij stil waarom deze twee fenomenen zo belangrijk zijn. Op Paarse Vrijdag staat het aula-evenement centraal. Verder zijn er voorlichtingen door het COC, leuke activiteiten binnen de school en worden alle leerlingen aangemoedigd op deze dag paars te dragen. Eerder organiseerde de GSA op Paarse Vrijdag al een toneelstuk, een Paars Examen, een Polaroid-actie, openbare interviews en paarse hapjes in de kantine. 

Paarse Vrijdag 2016

Foto's van Paarse Vrijdag 2016: voorlichting, het Paars Examen, de mediatheek en het toneelstuk <title>ik doe ook maar wat</title>. 


De volgende Paarse Vrijdag valt op
vrijdag 8 december 2017.verder